Étrendek
Ebben a menüben arról olvashatsz, hogy a különböző diéták, életmódok és étrendek pontosan hogy néznek ki, milyen jellemzőik vannak, kiknek ajánljuk és mik a pozitív és negatív velejáróik.

A glikémiás index és a hagyományos fogyókúra receptje
Szinte mindenki tudja, hogy a sikeres diétához a kalóriacsökkentésen át vezet az út. Ehhez az egyik legegyszerűbb mód, ha megismerjük a glikémiás index fogalmát és ezt a tudást alkalmazzuk a mindennapjainkban, így egészségesebbé téve az étkezéseinket és természetesen megszabadulhatunk a fölös zsírtól is.

Böjt és időablakos étkezés
Az igen népszerű intermittent fasting lényege, hogy a nap 24 óráját felosztod két időszakra, az egyikben étkezel, a másikban pedig nem. Ezáltal a szervezet elkezdi felélni a zsírraktárait, csökken a koleszterinszint és a vérnyomás, javul az inzulinrezisztencia.

Ketogén diéta
A ketogén diéta nem annyira új módszer, lévén már a 20. század elején kifejlesztették, alapvetően az epilepszia kezelésére. Lényege a ketózis elérése, ami egy speciális állapot a szervezetben, amikor is nagyon alacsony szénhidrát és magas zsírbevitel mellett a máj fokozni kezdi a ketontestek termelését, hogy hatékonyabban tudjon a zsírokból energiát nyerni.

Paleolit táplálkozás
A paleo étrend nem is igazán diéta, sokkal inkább életmódként fogható fel, aminek egy igen átfogó rendszer az alapja. Hogy mi is ez pontosan, azt itt megtudhatod.

Vércsoport diéta
A vércsoportok ismerete viszonylag újkeletű dolog, alig száz éve tudunk a létezésükről. A vércsoporton alapuló diétát a 20. század második felében dolgozták ki, itt pedig megtudhatod röviden, hogy hogyan is működik.

Glutén- és laktózmentes étkezés – egészségmegőrzés vagy modern átverés?
Glutén? Laktóz? Érzékenység? Intolerancia? Annyi információ kering róluk, hogy legjobbnak láttuk röviden tisztázni a legfontosabb tudnivalókat a témában.